zonnepanelen 31

Voordelen van het gebruik van een Solar Mirror om het vermogen te verhogen

Wist u dat zonne-energie een hernieuwbare, schone en goedkope energiebron is? Zodra de mystiek is verwijderd van het idee om de zonnespiegel te gebruiken om energie te produceren, zullen mensen beginnen te begrijpen hoe het allemaal werkt. Dit zal ertoe leiden dat mensen zien hoe het gebruik van een zonnespiegel om energie te produceren kan worden beschouwd als een levensvatbare alternatieve energiebron. In feite is bij deze keuze van zonne-energie het grootste deel de zon. Wetenschappers en mensen in de particuliere sector zijn nu zelfs op zoek naar manieren om het gebruik van een zonnespiegel om energie te produceren in huizen en bedrijven economisch rendabeler te maken.

Hoe een solar mirror werkt?

Wanneer je nadenkt over de keuze om een zonnespiegel te gebruiken om energie te produceren, moet je begrijpen hoe het werkt? Welnu, als je je kunt voorstellen dat het op dezelfde manier werkt als wanneer je je tuinslang de hele dag in de zon laat liggen op een warme zonnige dag. Als je het gaat gebruiken, is het eerste dat uitkomt warm water dat de hele dag door de zon is verwarmd.

Dit is een vereenvoudigde versie van een manier om zonne-energie te gebruiken. Er is meestal een waterreservoir dat de zonnestralen verzamelt in de vorm van warmte. Nadat dit is verwarmd tot een vooraf bepaalde temperatuur, wordt het vervolgens op de juiste manier elders gebruikt.

Enkele veel voorkomende toepassingen hiervan zijn het verwarmen van water in zwembaden en vijvers met water verplaatst naar grote containers die de hele dag in de zon liggen. Het mechanisme verplaatst het water vervolgens terug naar het zwembad of de vijver zodra het water een vooraf ingestelde temperatuur heeft bereikt die op zijn beurt de rest van het water verwarmt. Dit is natuurlijk ook gebruikt in meer commerciële toepassingen.zonnespiegel

Wist je dat?

Ongeveer meer dan tienduizend woningen in de Verenigde Staten worden volledig aangedreven door zonne-energie. In Nederland zijn we nog niet zover.

Een andere manier waarop goed wordt nagedacht bij het overwegen van het gebruik van een zonnespiegel om energie te produceren die zonnestroom verzamelt via fotovoltaïsche cellen die op hun beurt direct van de zon afkomstige energie omzet in elektriciteit. Deze geproduceerde elektriciteit is in gelijkstroom of (DC) -formaat. Deze (DC) kan dan direct worden opgeslagen in accu’s. Nadat deze (DC) is omgezet in wisselstroom (AC), kan deze worden gebruikt om lampen en andere gebruikelijke apparaten te bedienen.

Interessant feit:

Silicium van slechts één ton zand gebruikt in fotovoltaïsche cellen zou evenveel elektriciteit kunnen produceren als het verbranden van vijfhonderdduizend ton steenkool.

Er zijn gebieden met meer gemiddelde zonnedagen, zoals het zuidwestelijke deel van de Verenigde Staten, waar het gebruik van een zonnespiegel om energie te produceren een goede bron van kracht kan zijn. Wanneer je dit koppelt aan het feit dat je te maken hebt met zonne-energie, die schoon, goedkoop en hernieuwbaar is, is het gewoon logisch. Als u echter begrijpt hoe het werkt, kunt u zien hoe het gebruik van een zonnespiegel om energie te produceren misschien geen goede oplossing is in delen van het land met meerdere dagen bewolkte hemel en onvoldoende zonlicht.

Scroll naar boven